Hestia Meriphia

virtuaalihevonen

Nimi: Hestia Meriphia, "Meeka"

Rotu, sukupuoli: Suomalainen puoliverinen, tamma

Syntynyt, ikä: 6.7.2014, 4v

Rekisterinumero: VH14-031-0625

Väri: Tummanruunikonpäistärikkö tobiano

Omistaja: Linnea (VRL-11725)

Kasvattaja: Hestia (HEST4153)

Koulutustaso: Int I, 140cm

Säkäkorkeus: 171cm

Painostus: Kouluratsastus

Hoitotilanteissa kiltti, ratsastettavana vauhdikas ja säpsäkkä. Mutta kaikinpuolin yritteliäs tamma, jolta löytyy liikeitä vaativimmille kouluradoille ja ponnistusvoimaa korkeammille esteille.


"..alkuun minua jopa ihmetytti, miten olin saanut tällaisen hevosen ratsastettavakseni. Olihan se upean värinen, jos ei muuta, mutta värillä ei ollut väliä itse kilpailusuorituksessa. En uskonut hevosen mahdollisuuksiin alkuunkaan vaativimmilla koulukentillä. Kuitenkin sirosta tammaneidistä kasvoi oikein upea neitokainen, joka on niin yhteistyökykyinen nykyään selästä käsin, että jokainen pikkutyttö toivoisi pääsevänsä edes kerran tämän selkään.."


Meriphia on varsin näyttävä ja ryhdikäs hevonen, joka pistää varmasti monen silmään kisakentillä ja maailmalla vähintäänkin ulkomuotonsa perusteella. Jos sitä ei muuten ole huomannut, niin viimeistään kilpailutilanteessa, kun tuntuu että, jopa hevonen yrittää parhaansa. Sen silmiin syttyy eräänlainen tulinen pilke ja energia suorastaan säihkyy tammasta, kun se liitää puhtaasti radoilla. Se yrittää aina parhaansa, koska näyttää rakastavan koulutyöskentelyä, mutta liika energisyys on välillä enemmän, kuin liikaa harmiksi. Onhan se hienoa, ettei tamma ole mikään laiskanpulskea kehänkiertäjä, mutta Meeka sattuu vain olemaan... noh... Meeka. Se ei osaa seisoa hetkeäkään aloillaan ja talutuskin sujuu ainoastaan laittamalla ketju neitokaisen turvan yli. Eihän se ilkeä ole, mutta selvästi tallin ainokainen adhd-lapsi.


Kun yli-innokkuuden osaa valjastaa hyötykäyttöön ja tässä tapauksessa kouluratsastukseen, niin saadaan aikaan oikein toimiva ja hieno liikkeinen kouluratsu, jolta löytyy askeleista ilmavuutta ja pituutta. Se liikkuu ryhdikkäästi ja tomerasti eteenpäin, eikä virheitäkään tunnu löytyvän. Täydellinen kouluratsu siis? No ei sentään. Kilpailuissa ehkä, mutta kotosalla nuorukainen osaa näyttää, että elämä on muutakin, kuin työntekoa. Kuinkakohan monta kertaa omistaja on heitetty selästä tekemään parempaa tuttavuutta kentän pohjan kanssa, tai kuinka monta kertaa tamma on tehnyt kaikesta niin vaikeaa, kuin mahdollista? Sen tiedän ettei siitä mitään kirjaa ole jaksettu pitää, sillä se on tapahtunut aivan liian monta kertaa. Kuitenkin, kun Meeka on yhteistyökykyisellä päällä, niin kiitettäviä suorituksia satelee ja päinvastoin.


Ratsastajan täytyy siis osata ratsastaa Meriphialla, joka voi joskus poiketa muista hevosista aika paljonkin. Tamma on nimittäin niin herkkä, että sinun ei tarvitse, kuin ajatella haluamaasi asiaa, niin päistärikkö on jo tehnyt sen. Ratsastajan hankalin tehtävä onkin opetella ratsastamaan niin hienovaraisesti ja pehmeästi, että Meeka yltäisi parhaimpiin suorituksiin ilman, että se menee sekaisin, että mitä siltä nyt haettiin. Se nimittäin ärsyyntyy siitä hyvin helposti ja silloin pukkeja kyllä annetaan palkinnoksi.


Esteet ylittyvät helposti korkeammaltakin tasolta, sillä neiti omaa upean hyppytekniikan. Ainoa miinus esteillä on se, että vauhtia meinaa tulla aina ihan liikaa ja hypyt voivat lähteä hieman liian kaukaa hyvästä hyppykohdasta. Maastossa Meeka osaa käyttäytyä, koska sen treenejä pidetään aina mahdollisimman monipuolisina. Se on hyvin varmajalkainen kaviokas, joka ei turhia säiky, mutta vauhtia ei tule puuttumaan jos sitä siltä pyytää. Sitten jos kaipaa oikein hurjaa meininkiä, niin silloin kannattaa suunnata päistärikön kanssa ehdottomasti maastoesteille! Niin kauan, kuin kontrolli pysyy niin meno on mahtavaa, mutta jos tamma ehtii hiemankin innostumaan liikaa, niin se lähtee helposti viemään. Näin sporttisen hevosen kanssa se ei ole kuitenkaan mikään mukavin juttu.


Muiden hevosten kanssa Meeka tulee toimeen todella hienosti ja se onkin ystävystynyt totaalisesti tallin kauhukuningattaren kanssa. Meriphia onkin täydellinen hevonen, jos haluaa hevoselleen kiltin tarhakaverin, koska tämä neitokainen hyväksyy kaikki aitojensa sisäpuolelle. Yksin jääminen saa tamman hetkeksi hirnumaan kavereidensa perään, mutta pian se jo unohtaa muut ja jää puuhaamaan omiaan.

Varusteet

iii. Kearney's Anakin 

iie. Evelynn


iei. Milord III (kadonnut)

iee. Vegas Deline 

Kilpailut

04.08.2014// Rêve de Haussea// KRJ// VaA// 5/30

 04.08.2014// Rêve de Haussea// KRJ// VaA// 3/30

 06.08.2014// Rêve de Haussea// KRJ// VaA// 2/30

 19.08.2014// Hestia// KRJ// Int I// 2/30

 21.08.2014// Hestia// KRJ// Int I// 1/30

 23.08.2014// Hestia// KRJ// Int I// 3/30

 02.08.2014// Whispering Heaven// KRJ// Int I// 4/23

 31.07.2014// KK Bailador// KRJ-Cup// Int I// 8/116